ПРЕПОРЪЧАНИ

DarkTrace

DarkTrace
  • Картографиран в рамките на MITER ATT&CK
  • Подкрепено от 145+ патента
  • 9000+ потребители в 110 страни
#1 Най-добри AI инструменти за сигурност

Вектра AI

Вектра AI
  • Работи върху персонализирането на зловреден софтуер
  • Открива модел на атака на верига за убийства
  • 340+ технически партньори
ПРЕПОРЪЧИТЕЛНО

Сентинел едно

Сентинел едно
  • 6500+ глобални клиенти
  • 100% степен на откриване
  • Предлага Singularity™️ XDR платформа

Тъй като киберзаплахите стават все по-напреднали със сложни хакерски инструменти, захранвани от изкуствен интелект, организациите трябва да отвърнат на удара с Инструменти за сигурност, управлявани от AI, Според MarketsandMarkets, пазарът на AI решения за сигурност ще достигне стойност от над $ 46 милиарди от 2027, тъй като все повече фирми приемат AI платформи за сигурност.

Но с десетки инструменти, които сега използват машинно обучение и автоматизация за предотвратяване, откриване и реагиране на заплахи, как да изберете правилния за вашите нужди?

Това ръководство разглежда 14+ най-добрите инструменти за сигурност на AI които автоматизират предотвратяването на заплахи, опростяват одитите и ускоряват реакцията при инциденти. Ако искате да надстроите наследената антивирусна програма, да подобрите ловенето на заплахи или да направите претоварените екипи по сигурността по-ефективни, това ръководство изследва възможностите, цените, интеграциите и ключовите разлики между най-високо оценените опции.

Прочетете, за да разберете кой AI инструмент за сигурност е най-подходящ за защита на вашата организация през 2024 г. и след това.

Какво е инструмент за сигурност на AI и как работи?

AI инструменти за сигурност

AI инструмент за сигурност се отнася до софтуерно решение, което използва изкуствен интелект (AI) и алгоритми за машинно обучение за автоматизиране на различни аспекти на киберсигурността. За разлика от традиционните решения за сигурност, които разчитат на правила и сигнатури за откриване на заплахи, инструментите за сигурност на AI анализират големи обеми данни, за да идентифициране на модели и аномалии, показващи злонамерена дейност.

Инструментите за сигурност на AI обикновено работят първо събиране данни от различни източници в инфраструктурата на организацията, като например мрежов трафик, регистрационни файлове за дейността на крайната точка, аномалии в поведението на потребителите и т.н. Тези данни действат като входни данни, които се подават в модели за машинно обучение. Тези модели са били предварително обучени за изходно ниво на нормалната активност и откриване на отклонения. Чрез непрекъснато анализиране на нови данни и учейки се от него, точността на AI моделите се подобрява с времето.

След като заплахата бъде идентифицирана от инструмента за сигурност на AI, тя може задействат автоматични отговори и сигнали за екипите по сигурността. Например, подозрителен трафик от компрометирана крайна точка може автоматично да бъде блокиран, докато анализаторите са уведомени да разследват. Инструментът може също да предостави допълнителен контекст и препоръчителни действия за отстраняване на заплахи. Чрез комбиниране разширен анализ, автоматизация и възможности за обучение, базираните на AI решения за киберсигурност позволяват на организациите да реагират по-бързо на заплахи и да подобрят своите киберзащита.

Основното предимство на инструментите за сигурност на AI е способността за бързо разкриване на заплахи и пропуски в сигурността, които традиционните системи често пропускат. Те служат като множител на силата за екипите по сигурността, като намаляват ръчните задачи, като същевременно осигуряват проактивен лов на заплахи възможности. Водещи AI инструменти за сигурност на пазара днес включват Darktrace, Vectra AI и Cynet.

Ключови функции, които да търсите в инструментите за сигурност на AI

Инструментите за сигурност на AI стават все по-решаващи в пейзажа на киберсигурността, като предлагат разширени възможности за откриване и реагиране на заплахи в реално време. Ето някои ключови характеристики, които трябва да търсите, когато избирате инструмент за сигурност с изкуствен интелект:

  • Откриване и прогнозиране на заплахи в реално време: Инструментите за сигурност на AI трябва да могат да анализират големи набори от данни, за да идентифицират модели на активност, показателни за потенциално злонамерено поведение. Като се учат от предварително открити необичайни поведения, AI системите могат автономно да предвиждат и предотвратяват заплахи.
  • Автоматизация и увеличаване: Потърсете AI инструмент, който може да автоматизира различни задачи за киберсигурност, включително събиране на предупреждения, сортиране и отговор. Той допълва работата на човешките анализатори, като им позволява да се съсредоточат върху по-сложни предизвикателства.
  • Откриване на аномалии: Инструментите за сигурност на AI трябва да могат да анализират модели, за да откриват вариации и аномалии в мрежовия трафик, които биха могли да показват потенциални пробиви в сигурността.
  • Възможност за машинно обучение (ML).: Използването на алгоритми за анализиране на данни и правене на прогнози въз основа на исторически модели е ключова характеристика на инструментите за сигурност на AI.
  • Автоматизация на киберсигурността: Задаването на протоколи за сигурност за противодействие на кибератаки и защита на чувствителни данни е друга важна функция.
  • Управление на уязвимостите: Инструментите за сигурност на AI трябва да могат да оценяват и подобряват съществуващите политики и протоколи за сигурност.
  • Точна оценка на риска и разузнаване на заплахите: Предлагането на автоматизирани предложения за стабилни протоколи за сигурност е ключова характеристика на инструментите за сигурност на AI.
  • Интеграция със съществуваща инфраструктура: Най-доброто AI инструмент за сигурност за вашия бизнес е такъв, който се интегрира напълно във вашата съществуваща инфраструктура.

Не забравяйте, че ефективността на AI инструмент за сигурност до голяма степен зависи от способността му да се адаптира към нови заплахи, да анализира огромни количества данни в реално време и да предоставя ценна информация за потенциални инциденти със сигурността.

Списък с най-добрите AI инструменти за сигурност през 2024 г

Нека сега да разгледаме водещи в индустрията AI инструменти за сигурност и платформи, които променят киберсигурността чрез автоматизация и интелигентно откриване на заплахи.

AI инструменти за сигурностUSPПланове
1. DarktraceТехнология за автономна реакция, която прекъсва кибератаки в реално време4.6/5 (Gartner)
2. Вектра AIРазкрива и приоритизира потенциални атаки, използвайки мрежови метаданни4.7/5 (Gartner)
3. Сентинел едноНапълно автономна киберсигурност, задвижвана от AI4.8/5 (Gartner)
4. CynetИнтегрира предотвратяване и откриване на XDR атаки с автоматизирано разследване и коригиране4.7/5 (G2)
5. SparkCognitionПредлагайте AI продукти, които откриват аномалии и подпомагат екипите за киберсигурност.3.0/5 (Gartner)
6. CloudSEKОблачно базирана сигурност, задвижвана от AI и ML4.7/5 (Gartner)
7. Желязна мрежаПоведенчески анализ за откриване на мрежови заплахи4.4/5 (Gartner)
8. CylanceСигурност и предотвратяване на заплахи, управлявани от AI4.2/5 (G2)
9. БалбиксОпределя количествено киберриска с помощта на AI и прогнозни анализи4.8/5 (Gartner)
10. CyberRiskAIОсигурява платформа, която количествено определя киберриска във финансово отношениеN / A
11. Дълбок инстинктИзползва технологии за задълбочено обучение за прогнозиране, предотвратяване и анализ на кибер заплахи4.3/5 (G2)
12. ТесианИзползва машинно обучение за защита на корпоративната поща4.6/5 (Gartner)
13. тълпа StrikeОсигурява вградена в облака платформа за защита на крайни точки, създадена да спира пробиви4.8/5 (Gartner)
14. SophosПредлага синхронизирана сигурност: координирана защита срещу кибер заплахи4.7/5 (Gartner)
15. DataminrСигнали за заплахи в реално време, използвайки AI и публични данни4.5/5 (G2)

1. Darktrace

Darktrace

Darktrace е a глобален лидер в областта на кибер-AI сигурността, основана през 2013 г. от математици и експерти по киберзащита. Със седалище в Кеймбридж, Обединеното кралство, Darktrace защитава над 9,000 клиенти в 110 страни от напреднали киберзаплахи.

Darktrace е една от най-бързо развиващите се компании за киберсигурност, с иновативен изследователски център за изкуствен интелект, разработващ нови технологии за киберзащита, подкрепени от над 145 патента. Автономен е платформа за кибер отбрана използва самообучаващ се AI за откриване на нови атаки и вътрешни заплахи. Захранвани от технология за корпоративна имунна система, продуктите на Darktrace осигуряват видимост, откриване, автономна реакция и киберзаплахи управление на риска в облачни, SaaS, мрежи, IoT и индустриални системи за контрол.

Darktrace получи множество награди, включително обявена за една от „Най-влиятелните компании“ на списание TIME през 2021 г. Доверена на водещи компании и правителства по света, технологията Darktrace автономно открива и реагира на кибератаки в реално време.

Какво прави Darktrace?

Darktrace използва изкуствен интелект за откриване и реагиране на усъвършенствани киберзаплахи в дигиталната инфраструктура на организацията, включително облак, мрежа, IoT, индустриални системи за контрол и SaaS среди. Неговият самообучаващ се AI анализира модели на данни, за да установи „модел на живот“, специфичен за всеки клиент, и да идентифицира възникващи аномалии, които биха могли да сигнализират за киберзаплахи.

Darktrace реагира автономно на текущи атаки със скоростта на машината с хирургическа прецизност, за да неутрализира заплахите. Освен това осигурява управление на киберриска чрез непрекъснато валидиране на контроли, проактивно търсене на уязвимости, емулиране на атаки и приоритизиране на рисковете. Таблото за управление на Threat Visualizer предоставя на екипите по сигурността пълна видимост по време на инструменти за разследване овластяване на анализаторите за бързо реагиране при инциденти.

Основни характеристики на Darktrace

1. Самообучаващ се AI

Самообучаващият се AI на Darktrace формира уникално разбиране на моделите на нормална дейност в цялата дигитална инфраструктура на организацията, включително облак, SaaS, мрежа, IoT, индустриални системи за контрол и имейл.

Той прави това, като анализира потоците от данни, за да установи персонализиран модел на „нормално“ за тази конкретна клиентска среда и поведение на работната сила. Това му позволява да открива най-фините аномалии, показателни за възникващи кибер заплахи, включително невиждани досега атаки. AI не изисква правила, подписи или предварителни познания за заплахи, за да открие заплахи. Той непрекъснато се развива, за да идентифицира нови модели и техники за атака.

2. Автономен отговор

Darktrace Antigena позволява хирургични, насочени реакции за неутрализиране на заплахи в ход в рамките на секунди. Организациите могат да му позволят да предприема интелигентни действия автономно или да изберат да останат в режим на надзор с потвърждение от човек.

Antigena само прекъсва дейността на заплахата, позволявайки нормалните бизнес функции да продължат незасегнати. Той може хирургически да постави под карантина конкретни устройства, да заключи потребителски акаунти или да изключи процеси – всичко това, като същевременно избягва ненужно прекъсване. Това позволява бърз, премерен и силно насочен отговор на заплахи при скорост на машината.

3. Обединено корпоративно покритие

Darktrace осигурява видимост, откриване на заплахи и автономна реакция в пълния набор от среди, съставляващи днешната цифрова инфраструктура. Неговият AI корелира аномалии и заплахи в тези среди, за да разкрие сложни атаки, обхващащи множество вектори. Пълното корпоративно покритие позволява на Darktrace да установи контекстуално разбиране и по-точно да разграничи заплахите от нормалната дейност.

4. Управление на кибер риска

В допълнение към откриването и реагирането на заплахи в реално време, Darktrace също така осигурява непрекъснато валидиране на контролите за сигурност, оценки на уязвимостите, симулации на атаки и приоритизирани препоръки – всички задвижвани от неговия AI. Това позволява на организациите непрекъснато да укрепват позицията си за кибер риск чрез укрепване на защитите, надграждане на уязвим софтуер, налагане на най-малко политики за привилегиии предприемане на проактивни мерки за предотвратяване на заплахи. Рисковете могат също да бъдат приоритизирани въз основа на оценки на уязвимостта, съпоставени с MITER ATT&CK рамка.

5. Инструменти за разследване

Darktrace предоставя на анализаторите инструменти за разследване, които позволяват бърз и целенасочен отговор. The Визуализатор на заплахи предоставя единен преглед на дигиталния бизнес с пълен контекст на нововъзникващите заплахи. След това анализаторите могат да проучат, за да извършат анализ на първопричината, да прегледат засегнатите устройства, да идентифицират нулевия пациент, да визуализират страничното движение и др.

Разследването е подсилено от обясними AI индикатори, подчертаващи най-подходящите обекти и аномалии, водещи до оценка на заплахата. Тези инструменти, комбинирани с автономна реакция, позволяват на екипите за сигурност да неутрализират заплахите по-бързо.

Професионалисти
  • Открива нови, сложни и скрити атаки, които други инструменти може да пропуснат
  • Неутрализира заплахите автономно със скоростта на машината
  • Лесен за внедряване в сложни цифрови среди
  • Осигурява видимост и проактивна защита в цялото предприятие
  • Непрекъснато валидира защитите и контролите за сигурност
  • Дава възможност на екипите за сигурност да се съсредоточат върху критични проблеми
Против
  • Изисква настройка за минимизиране на фалшивите положителни резултати
  • Не е предназначен за основни, обемни атаки
  • Автономният отговор може да не е подходящ за всички организации или отрасли

2. Вектра AI

Вектра AI

Vectra AI е друга водеща компания за киберсигурност, която използва силата на изкуствения интелект за откриване и реагиране на кибератаки в хибридни среди. Vectra се превърна в една от най-иновативните компании в пространството на киберсигурността, със своите патентована технология Attack Signal Intelligence отличавайки го от конкурентите.

По-специално, той е признат за най-добра сигурност клиент шампион от Microsoft и водещ лидер в областта на сигурността на ИТ каналите от CRN и постигна значителни крачки в сферата на управляваната от AI киберсигурност.

Vectra използва усъвършенствани AI и алгоритми за машинно обучение, за да осигури несравнимо откриване на заплахи и реакция за съвременните организации. Компанията е изградила поведенчески модели, които анализират и разбират поведението на скритите нападатели, давайки възможност на екипите за сигурност да дават приоритет на най-рисковите заплахи в тяхната среда. Това намалява отнемащите време разследвания на фалшиви положителни резултати с до 90%.

Бързо развиващата се партньорска екосистема на Vectra сега се състои от повече от 340 канални партньори, управлявани доставчици на услуги за сигурност, фирми за реакция при инциденти и технологични партньори за предоставяне на интегрирани решения. Vectra продължава да разширява границите на това, което AI може да направи в киберсигурността. През 2022 г. компанията въведе разширена видимост в облака, наблюдение на самоличността на трети страни, откриване на атаки във веригата за доставки и други иновативни възможности.

Какво прави Vectra AI?

Vectra AI спира кибератаките, като използва стабилна технология за изкуствен интелект за откриване на заплахи в публичен облак, SaaS приложения, системи за идентичност и корпоративни мрежи. Неговата платформа Cognito интегрира всички тези сигнали за откриване на атаки в едно решение, за да осигури несравнима видимост на заплахите.

Ключът към подхода на Vectra е патентованата Attack Signal Intelligence, която използва AI алгоритми за откриване на подозрително поведение, дори персонализиран злонамерен софтуер или нула дни. Това позволява на решението да разкрие скрити или уклончиви нападатели, които другите инструменти пропускат. Когнито след това автоматично корелира заплахите между хостове и акаунти, оценявайки инцидентите от критични до ниски.

Екипите по сигурността могат да използват Vectra AI за:

  • Получете видимост във всички фази на атака и ускорете разследванията на заплахи
  • Намалете предупредителния шум с до 99%, за да се съсредоточите върху истинските заплахи
  • Ускорете реакцията при инцидент, за да спрете нападателите по-рано и да минимизирате щетите
  • Проактивно преследвайте заплахи в повърхността на хибридната атака
  • Наблюдавайте услугите IaaS, Office 365, Zoom, Box и други за злоупотреба
  • Интегрирайте се с EDR, NGFW, SIEM, SOAR и други инструменти за сигурност чрез API

Тъй като екипите за сигурност са все по-претоварени, Vectra им дава партньор, задвижван от AI работи 24/7 за спиране на неуловими нападатели. Технологията му помага на над 950 организации, включително Fortune 500 фирми и държавни агенции.

Основни характеристики на Vectra AI

1. Пълна видимост на атаката

Vectra осигурява пълна видимост в обществени облаци, SaaS приложения, системи за идентичност, мрежи и крайни точки за откриване на заплахи в цялата хибридна среда. Неговата платформа Cognito консолидира целия този сигнал за откриване на атаки за единна видимост и разследвания. Това елиминира слепите петна и позволява на анализаторите бързо да разберат пълния контекст и въздействието на заплахите.

2. Attack Signal Intelligence

В основата на решението на Vectra е патентованата технология Attack Signal Intelligence, която мисли като нападател, за да разкрие скрити заплахи. Той изгражда пълна картина на поведението на хоста, акаунта и мрежата, за да открие модели на атаки по веригата за унищожаване. Това позволява на Vectra да открива известни заплахи, персонализиран злонамерен софтуер, злоупотреба от вътрешна информация, тактики за избягване и други, които другите инструменти пропускат.

3. Автоматично оценяване на заплахи

Платформата Cognito автоматично корелира заплахите между хостове, акаунти и мрежи, за да предостави един поглед на риска. Екипите по сигурността могат първо да се съсредоточат върху най-рисковите инциденти, като прекъсват шумните сигнали, за да ускорят реакцията. Cognito също така обогатява заплахите с контекст, за да насочва следващите стъпки.

4. Ускорени разследвания

Vectra дава на анализаторите обширен контекст за заплахите, за да даде възможност на по-бързи разследвания и отговори. Това включва засегнатите хостове, акаунти и активи, развитието на атаката във времето, свързани инциденти, заплахи и оценки за сигурност за насочване на приоритета, исторически тенденции и др.

5. Проактивен AI Hunting

В допълнение към наблюдението на средата за заплахи, Vectra позволява на екипите по сигурността да преследват проактивно в тяхната хибридна инфраструктура, за да намерят скрити нападатели. Потребителите могат да стартират целенасочени преследвания, задвижвани от AI, или да тестват хипотези, за да открият неизвестни заплахи.

6. Стабилни интеграции

С над 340 партньора, Vectra се интегрира безпроблемно с EDR, NGFW, SIEM, SOAR, облачни инструменти за сигурност, системи за идентичност и др. Това позволява на организациите лесно да използват сигнали за заплахи от Cognito в своята инфраструктура за сигурност за бърз отговор.

Професионалисти
  • Несравнима видимост на укриващи заплахи, които другите инструменти пропускат
  • Автоматично приоритизира най-рисковите инциденти с AI
  • Ускорява разследванията и реакцията на заплахи
  • Идентифицира вътрешни заплахи въз основа на рисково аномално поведение
  • Лесен за внедряване в цяла хибридна среда
  • Над 340 технологични партньори и стабилен API за безпроблемни интеграции
  • Непрекъснато подобряван с иновативни AI възможности за сигурност
Против
  • Изисква настройка за оптимизиране за уникалната среда на всяка организация
  • Интегрирането на SIEM изисква персонализирана разработка
  • Ограничени функции за управление на случаи и сътрудничество
  • Отчитането има място за подобрение в сравнение с конкурентите

3. Сентинел едно

Сентинел едно

SentinelOne е автономна платформа за киберсигурност която има за цел да победи всяка кибератака, всяка секунда от всеки ден, като предоставя задвижвано от AI откриване и предотвратяване в едно автономно XDR платформа.

Тази платформа опростява съвременната защита на крайната точка, облака и самоличността чрез една централизирана, автономна платформа за корпоративна киберсигурност. SentinelOne защитава над 6,500 глобални клиенти в индустрии като финансови услуги, здравеопазване, търговия на дребно и правителство.

Ключовите възможности на SentinelOne включват предотвратяване на известни и неизвестни заплахи, бързо откриване на злонамерено поведение в крайни точки, автоматично реагиране при ограничаване на заплахи и проактивно търсене на индикатори за компрометиране. SentinelOne получи признание като новатор и лидер в киберсигурността от изследователски фирми като Gartner. В оценките на MITER Engenuity SentinelOne постигна a 100% степен на откриване на атака, демонстрирайки способността си да открива сложни заплахи.

Какво прави SentinelOne?

SentinelOne предлага платформата Singularity™️ XDR, която е базирана на AI и осигурява превенция, откриване, реакция и лов на заплахи в потребителски крайни точки, контейнери, облачни работни натоварвания и IoT устройства. Това дава възможност на предприятията да се защитават по-бързо, в по-голям мащаб и с по-висока точност в цялата си повърхност за атака.

Платформата Singularity XDR е проектирана да автоматизира реакцията в цялата свързана екосистема за сигурност. Той има способността да приема собствени данни и данни от трети страни, като предоставя на анализаторите видимост в цялото им предприятие. Платформата също така ускорява разследването на заплахи и възстановяването чрез елиминиране на необходимостта от ръчна намеса на анализатор. Той е патентован с едно щракване или автоматично коригиране и връщане назад позволява незабавно действие срещу заплахи.

ActiveEDR технологията на SentinelOne е ключово предложение, което позволява проактивни възможности за ловуване за разкриване на скрити, сложни заплахи, дебнещи в околната среда. Той идентифицира злонамерени действия в реално време, автоматизира необходимите отговори и позволява лесно откриване на заплахи чрез търсене по един индикатор за компрометиране (IOC).

Singularity Platform на SentinelOne също е първото решение, което включва IoT и Облачно работно натоварване Платформа за защита (CWPP) в решение за разширено откриване и реагиране (XDR). Това осигурява дълбока видимост, автоматизирано откриване и реакция, богата интеграция и простота на работа.

Основни характеристики на SentinelOne

1. Активно откриване и реакция на крайна точка (EDR)

Активният EDR на SentinelOne е проектиран да улесни бързото разследване и реакция при инциденти със сигурността. Предоставя подробна информация за всяка открита заплаха, включително подробности за процеса на защита, мрежови връзки и модификации на файлове. Тези данни позволяват на анализаторите по сигурността бързо да оценят сериозността на заплахата, да идентифицират засегнатите системи и да определят подходящия отговор. Възможностите за коригиране на SentinelOne включват поставяне под карантина на заразени файлове, блокиране на злонамерени мрежови връзки и връщане на системите към състояние преди атака.

2. Сюжетна технология

Технологията Storyline на SentinelOne свързва всички свързани събития и дейности, за да предостави пълна история за атака. Тази функция позволява на екипите по сигурността да разберат пълния контекст на заплаха и да реагират ефективно. Той елиминира необходимостта от часове ръчно разследване и предоставя контекст на заплахата за секунди.

3. Съвместимост

Решението за сигурност на крайната точка на SentinelOne е съвместимо с физически, виртуални и облачни среди. Може да работи в Windows, Linux и macOS, осигурявайки цялостна защита в различни ИТ среди.

4. Облачна фуния

Облачната фуния на SentinelOne предава поточно данни за заплахи в реално време към вашето предприятие, позволявайки автоматизирана оркестрация, автоматизация и реакция на сигурността (SOAR). Тази функция позволява на вашия екип по сигурността да реагира бързо и ефективно на възникващи заплахи.

5. Двоичен трезор

Двоичният трезор на SentinelOne позволява на вашия екип да качва злонамерени и доброкачествени изпълними файлове в облака. Тези файлове се съхраняват в хранилището за 30 дни, осигурявайки на вашия екип достатъчно време за сканиране, тестване и допълнително проучване на тези изпълними файлове.

6. Широка поддръжка на ОС

SentinelOne предлага поддръжка за почти 20 години издания на Windows, модерни macOS, включително новия модел за сигурност на Apple kextless OS и 13 дистрибуции на Linux. Поддържат се също облачни контейнеризирани работни натоварвания, осигуряващи цялостна защита в различни операционни системи.

Професионалисти
  • Спира напреднали заплахи, които другите пропускат, като използва автономен AI
  • Спестява време на екипите по сигурността с пълна видимост и контекст на заплахите
  • Предотвратява смущения в бизнеса чрез блокиране на атаки в реално време
  • Лесен за внедряване, използване и управление с облачна платформа
  • Мащабира безпроблемно в хибридни среди
Против
  • Може да изисква много ресурси за някои по-стари крайни устройства
  • Разширените възможности като EDR могат да увеличат разходите
  • Първоначалната настройка може да бъде сложна за големи предприятия
  • Липсват вградени функции за защита на имейла

4. Cynet

Cynet

Cynet е централа за киберсигурност, която прави вълни от създаването си през 2015 г. Основното предложение на Cynet е Cynet 360 платформа, цялостно решение за защита от пробиви, което използва изкуствен интелект и автоматизация, за да осигури цялостна сигурност.

Платформата е специално създадена, за да позволи на екипите за безопасна ИТ сигурност лесно да постигнат цялостна и ефективна защита. Поддържа различни модели на внедряване, включително SaaS, IaaS, хибридни и локални, което го прави универсален избор за организации с различни нужди.

Ангажиментът на Cynet към иновациите в киберсигурността е очевиден в нейната значимост Финансиране от серия C от 40 милиона долара, което подчертава доверието на индустрията в нейната визия и решения.

Какво прави Cynet?

Cynet стои в челните редици на киберсигурността със своята платформа AutoXDR™, която опростява сложния пейзаж от киберзаплахи. Платформата е съвкупност от основни технологии за киберсигурност, които дават възможност на предприятията да управляват уязвимостите, разузнаването на заплахите и сигурността на крайната точка в рамките на унифицирана система.

Подходът на Cynet е да осигури защита от край до край в средата на организацията, като интегрира естествено превенция, откриване и оперативни възможности. Тази интеграция е от решаващо значение за организациите, които се стремят да рационализират своите операции по сигурността и да осигурят стабилни защитни механизми срещу непрекъснато развиваща се среда на заплахи.

Използвайки силата на AI, платформата на Cynet може да анализира поведението на потребителите, да открива аномалии и да реагира прецизно на инциденти, минимизирайки риска от пробиви и подобрявайки цялостната позиция на сигурността на предприятията.

Основни характеристики на Cynet

1. AutoXDR™

AutoXDR™ е отговорът на Cynet на сложните предизвикателства пред киберсигурността, пред които са изправени организациите. Това е напълно автоматизирана разширена платформа за откриване и реагиране, която интегрира множество слоеве за сигурност, включително откриване и отговор на крайни точки (EDR), мрежови анализи и анализи на поведението на потребителите. Тази интеграция позволява цялостен поглед върху състоянието на сигурността на организацията, позволявайки бързо откриване и отговор на заплахи с минимални фалшиви положителни резултати.

2. Услуга CyOps™ MDR

Cynet допълва своята технология с услугата CyOps™ за управлявано откриване и реагиране (MDR). Тази денонощна услуга осигурява наблюдение, разследване и реагиране при инциденти, използвайки опита на опитни анализатори на заплахи и изследователи по сигурността. CyOps™ гарантира, че клиентите получават персонализирана поддръжка и разузнаване на заплахи, повишавайки цялостната ефективност на платформата AutoXDR™.

3. Компонент Protector™

Компонентът Protector™ в платформата на Cynet съчетава няколко възможности за предотвратяване и откриване. Той предлага многослойна защита веднага, спестявайки на екипите проблемите с интегрирането на множество решения на трети страни. Този компонент е свидетелство за ангажимента на Cynet за осигуряване на безпроблемни и всеобхватни операции за сигурност.

Професионалисти
  • Пълна защита от пробиви с AI и автоматизация
  • Поддържа различни внедрявания, включително SaaS, IaaS, хибридни и локални
  • Интегрирана 24/7 CyOps™ MDR услуга за подобрена поддръжка
  • Многослойна защита с компонента Protector™
  • Удобна за потребителя платформа с минимални фалшиви положителни резултати
Против
  • Някои случаи на рансъмуер може да изпреварят възможностите за откриване
  • Може да изисква крива на обучение за пълното използване на разширени функции
  • Ограничена интеграция на трети страни в определени пакети
  • Потенциал за сложност с множество интегрирани технологии

5. SparkCognition

SparkCognition

SparkCognition е един от най-добрите доставчици на решения за изкуствен интелект (AI), специализиран в инструменти за сигурност на AI, които се справят с предизвикателствата на основната инфраструктура, включително оптимизиране на активи и предотвратяване кибератаки от нулевия ден.

Платформата за изкуствен интелект на компанията интегрира цялостен набор от собствени подобрения, като машинно обучение, обработка на естествен език, представяне на знания, генериращ изкуствен интелект и компютърно зрение, за да предостави приложими прозрения от различни източници на данни.

С мотото „AI Perfected for Business™,” SparkCognition се утвърди като основен играч в областта на AI, предлагайки най-добрите решения за сигурност на AI, които се справят с някои от най-належащите предизвикателства, пред които са изправени фирмите днес.

Какво прави SparkCognition?

SparkCognition се отличава с операционализирането на изкуствения интелект за справяне с основни инфраструктурни предизвикателства като оптимизиране на активи, предотвратяване на кибератаки от нулев ден, увеличаване на недостига на умения и други.

SparkCognition предлага ключов инструмент за сигурност на AI, наречен Visual AI Advisor, който трансформира съществуващите камери за сигурност в платформа за проактивно разузнаване. Този инструмент може да открива и анализира обекти във видео емисии, като по този начин намалява инцидентите, укрепва сигурността и осигурява по-добро разбиране на бизнес операции. Друг важен инструмент е Generative AI Suite, който използва специфични за домейна модели и вътрешни източници на данни за подобряване на сигурността и производителността.

Тези AI инструменти за сигурност непрекъснато се подобряват и осигуряват по-добри резултати от традиционните подходи, което прави SparkCognition доверен партньор за фирми, които искат да използват AI за сигурност и оперативно съвършенство.

Нека да разгледаме някои от ключовите области на неговото решение, включително:

  • Кибер защита: Захранвана от AI защита на крайна точка за предотвратяване на кибератаки от нулев ден в ИТ и OT инфраструктура.
  • Оптимизация на активи: Прогнозна поддръжка и оптимизиране на процесите за минимизиране на времето за престой и максимизиране на производителността.
  • Мониторинг на безопасността и съответствието: Решения за компютърно зрение за автоматично откриване на инциденти по безопасността и нарушения на правилата.
  • Автономни системи: AI софтуер за автономни превозни средства, роботика и индустриална автоматизация.
  • Автоматизация на анализа на данни: Инструменти като обработка на естествен език за структуриране на неструктурирани данни и повърхностни прозрения.

В допълнение към продуктите, SparkCognition предлага и професионални услуги, за да помогне на организациите да изградят персонализирани AI решения.

Основни характеристики на SparkCognition

1. AI-базирана защита на крайната точка

Едно от ключовите предложения на SparkCognition в областта на инструментите за сигурност на AI е неговото базирано на AI решение за защита на крайни точки, DeepArmor. DeepArmor използва машинно обучение за откриване и предотвратяване на напреднали заплахи, предоставяйки леко решение, което може да защити широк набор от крайни точки, от ИТ до OT активи. Той е проектиран да предотвратява 99.9% от заплахите от нулевия ден, осигурявайки аномална защита при откриване 24/7.

2. Визуален AI съветник

Visual AI Advisor на SparkCognition е друг важен инструмент в неговото портфолио за сигурност на AI. Това решение поддържа повече от 125 случая на употреба от край до край за подобряване на безопасността, сигурността, визуалната проверка, производителността и осведомеността за ситуацията. Може да се сдвои с всяка система от камери, която вече е инсталирана на вашия сайт, включително видеонаблюдение, PTZ, дронове и мобилни устройства. The Визуален AI съветник може да автоматизира визуални анализи на множество видео потоци в реално време наведнъж, предоставяйки сигнали в реално време за различни сценарии за безопасност и сигурност.

3. Generative AI Suite

Generative AI Suite е хиперперсонализиран, мултимодален генеративен AI инструмент, който използва специфични за домейна модели и вътрешни източници на данни, за да подобри работните процеси и да ускори прозренията. Той е проектиран да стимулира богати на контекст прозрения, да внася прозрачност и обяснимост в подредени работни потоци и да разпространява автоматизирана интелигентност в организациите.

4. Индустриален AI Suite

Industrial AI Suite е цялостно решение, което позволява на производителите да използват обясними работни потоци с AI, за да намалят до минимум инцидентите с престой, да подобрят добива и качеството, да намалят разходите за поддръжка и експлоатация и да подобрят видимостта и производителността на своята работна сила. Използва се в различни индустрии, включително производство, нефт и газ и възобновяеми енергийни източници, за прогнозиране и предотвратяване на оперативни проблеми, увеличаване на производителността на активите и стимулиране на оперативната ефективност.

Професионалисти
  • AI решенията се справят с предизвикателствата на основната инфраструктура
  • Динамично адаптиране към променящите се заплахи
  • Проактивен мониторинг с Visual AI Advisor
  • Автоматизирано изграждане на модел с ML Studio
  • Интелигентно тълкуване на потребителски въведени данни с GPT
Против
  • Решенията могат да бъдат сложни за интегриране и изискват значителен експертен опит в областта на науката за данните
  • Някои потребители съобщават за липса на комуникация
  • Липсват специфични за индустрията предварително изградени решения, изискващи персонализиране

6. CloudSEK

CloudSEK

CloudSEK, базирана на AI система за киберсигурност, която използва контекстуален AI за прогнозиране и предотвратяване на кибер заплахи. С фокус върху гарантирането на безопасността и сигурността на организациите, CloudSEK разработи усъвършенствани инструменти за сигурност на AI, които осигуряват цялостна защита срещу цифрови рискове.

Иновативният подход на компанията съчетава силата на мониторинга на Cyber, Brand и Attack Surface, за да даде контекст на цифровите заплахи. Решенията на CloudSEK са проектирани да бъдат силно автоматизирани, позволявайки на бизнеса да открива и спира пробиви на данни, като по този начин подобрява цифрова сигурност реализации.

Какво прави CloudSEK?

CloudSEK използва изкуствения интелект за прогнозиране и предотвратяване на кибер заплахи. Той предлага набор от продукти, задвижвани от своята платформа без код, която използва предсказуем анализ на заплахи, за да осигури защита от цифров риск. Основният продукт на CloudSEK, XБдение, използва Contextual AI двигател за Cyber ​​Threat Intelligence и Attack Surface Monitoring. Той следи множество повърхности за атака и цялостно отпечатъци на организация цифрови активи, като сканира както свободно достъпни, така и премиум източници, за да осигури дълбоко и тъмно уеб покритие.

Услугите на този инструмент за сигурност на AI включват цялостен мониторинг на изтичане на данни, за да се предотврати изтичането на чувствителна информация като хранилища на кодове, документи, идентификационни данни и данни за дебитни/кредитни карти. Той също така цялостно наблюдава инфраструктурата на организацията, включително уеб приложения и инвентаризация на активи и открива уязвимости и неправилни конфигурации.

Собственият модел на CloudSEK, ThreatMeter, използва изкуствен интелект, за да открива и оценява точно заплахите в реално време. След това заплахите се проверяват подробно и таблото за управление предоставя анализи, които помагат при предоставянето на проницателна и приложима информация.

CloudSEK също предлага цялостно управление на свалянето, включително подаване, последващи действия и потвърждение. Тази функция дава възможност на екипа по сигурността да взема по-добри решения и елиминира трудния и ръчен процес на управление на свалянето.

Освен това CloudSEK поддържа интеграции с най-широко използваните решения, което позволява на организациите да укрепят своята рамка за сигурност. Механизмът му за интегриране е набор от API, които клиентите могат да използват, за да интегрират своите Първоначален вектор за достъп (ОТИ). Това позволява автоматично разрешаване и отстраняване на заплахи.

Основни характеристики на CloudSEK

1. Цялостно управление на свалянето

CloudSEK предлага цялостно управление на свалянето, включително подаване, последващи действия и потвърждение. Тази функция дава възможност на екипа по сигурността да взема по-добри решения и елиминира трудния и ръчен процес на управление на свалянето. Вътрешният екип за сваляне помага при премахване на няколко инцидента със злоупотреба с марка, включително фалшиви акаунти в социални медии, неофициални приложения в магазини за приложения на трети страни и премахвания по DMCA.

2. Подробни отчети

CloudSEK предоставя подробни доклади за проблеми, така че те да могат да бъдат разбрани и коригирани във вашия екип. Тези доклади предлагат задълбочен анализ на ескалиращите измами за събиране на данни, широка незаконна търговия с данни за олово и лични данни и други заплахи за киберсигурността. Докладите са предназначени да поддържат организациите информирани и напред в киберсигурността.

3. Проследяване на проблеми

Инструментът за проследяване на проблеми на CloudSEK е цялостен инструмент за сигурност на AI за проследяване, приоритизиране и управление на потенциални проблеми със сигурността. Тази функция гарантира, че всички проблеми със сигурността са своевременно адресирани и смекчени. Инструментът за проследяване на проблеми може автоматично да създава проблеми в Jira въз основа на събития, свързани с киберсигурността, което позволява ефективно проследяване и смекчаване на проблемите.

4. Поддръжка на интеграция

CloudSEK поддържа интеграции с най-широко използваните решения, което позволява на организациите да укрепят своята рамка за сигурност. Интеграционният механизъм на CloudSEK е набор от API, които клиентите могат да използват, за да интегрират техния вектор за първоначален достъп (IAV). Тази интеграция позволява автоматично създаване на проблеми въз основа на събития, свързани с киберсигурността, което позволява заплахите да бъдат разрешавани и коригирани автоматично.

5. Цялостно проследяване и наблюдение на активи

CloudSEK предлага цялостно проследяване и наблюдение на активи, предоставяйки изчерпателен списък на всички активи, включително домейни, поддомейни и IP адреси. Тази функция гарантира, че всички цифрови активи на една организация се проследяват и наблюдават за потенциални заплахи за сигурността. Платформата XVigil на CloudSEK осигурява видимост на откритите инфраструктурни активи на организацията и платформата също така автоматично актуализира инвентара на активите, когато се наблюдава всяка промяна.

Професионалисти
  • Цялостно проследяване и наблюдение на активи
  • Подробни и проницателни доклади
  • Широка гама от интеграции
  • Процесът на сваляне се управлява от началото до края
  • Проактивно прогнозиране и предотвратяване на заплахи
Против
  • Възможни прекъсвания на услугата от DDoS атаки, насочени към самия CloudSEK
  • Честите актуализации на продукта може да наложат корекции и преконфигуриране

7. Желязна мрежа

Желязна мрежа

IronNet е компания за киберсигурност, която предоставя усъвършенствани решения за откриване и реагиране на мрежи (NDR), задвижвани от изкуствен интелект и машинно обучение за защита на организациите срещу сложни киберзаплахи.

Ключовата иновация на IronNet е неговата „Колективна отбрана” подход, който позволява анонимни, сътрудничество в реално време между клиенти за откриване на възникващи заплахи в различните индустрии. Чрез съпоставяне на сигнали за сигурност и данни за атаки между клиенти, IronNet може да идентифицира модели на атаки и кампании в цялата индустрия, които биха били трудни за отделна организация да открие сама.

Компанията предлага своите решения на предприятия, доставчици на критична инфраструктура и правителства по целия свят. IronNet получи признание от индустрията за киберсигурност за своята иновативна технология и има партньорства с големи технологични компании като Microsoft Azure.

Какво прави IronNet?

IronNet трансформира киберсигурността с подхода си за колективна отбрана. Чрез прилагане на усъвършенствани алгоритми, поведенчески анализи и техники за машинно обучение, IronNet може да идентифицира подозрителна и потенциално злонамерена дейност в мрежата на компанията за по-бързо откриване на заплахи.

По принцип IronNet предлага два основни продукта за киберсигурност, фокусирани върху откриването и реакцията на мрежата:

IronDefense – Решение за локално или базирано на облак мрежово откриване и реагиране, управлявано от усъвършенствани поведенчески анализи и машинно обучение. Той анализира метаданните за мрежовия трафик, за да открие известни и неизвестни заплахи, да даде приоритет на предупрежденията и да даде възможност за бърза реакция при инциденти. Ключовите възможности включват откриване в реално време, лов на заплахи, сортиране на предупреждения, инструменти за разследване и интеграции със SIEM, SOAR и други инструменти за сигурност.

IronDome – Облачно базирано решение за колективна защита, което позволява анонимно споделяне на информация за заплахите между клиенти в един и същи индустриален сектор. Чрез свързване на сигналите за сигурност между клиентите, той може да идентифицира специфични за индустрията атаки и кампании, които биха били трудни за откриване за всяка отделна компания. Тази споделена видимост позволява по-бързо откриване на заплахи и реакция в целия колектив.

Заедно, решенията на IronNet имат за цел да подобрят видимостта на заплахите, да рационализират операциите по сигурността и да позволят по-проактивна защита – както индивидуално, така и колективно в организациите.

Основни характеристики на IronNet

1. Платформа за колективна отбрана

Платформата за колективна отбрана на IronNet използва усъвършенствано управлявано от AI Мрежово откриване и отговор (NDR). Платформата анализира откритите заплахи в общността, за да идентифицира широки модели на атаки, като предоставя на всички членове ранна представа за потенциални входящи атаки.

Тази платформа действа като мултипликатор на Центъра за операции по сигурността (SOC), позволявайки на членовете на общността да работят по-бързо с предупрежденията и да имат достатъчно време за преследване и разследване на заплахи. Платформата за колективна отбрана е предназначена да потвърди, че корпоративните мрежи са безопасни от кибератаки със своята автоматизирана корелация на предупреждения.

2. IronRadar Threat Intel Feed

IronRadar е специално изграден канал за разузнаване на заплахи, който позволява на екипите за киберсигурност да откриват проактивно злонамерени командни и контролни (C2) сървъри, преди да бъде инициирана атака. IronNet проследява създаването на нова злонамерена инфраструктура за многобройни комплекти инструменти след експлоатация, скенери за уязвимости и троянски коне за отдалечен достъп (RAT) чрез уникален процес на пръстови отпечатъци, разработен от техните анализатори.

След снемане на пръстови отпечатъци данните се обогатяват с контекст в специално изградени актуализации на разузнаването за проактивно блокиране на заплахите. Тази способност за блокиране и справяне с помощта на откриване и реагиране на заплахи IronRadar се интегрира директно с инструменти за сигурност, което позволява на екипите бързо да откриват C2 сървъри.

3. Подобрена видимост и откриване

Функцията за подобрена видимост и откриване на IronNet е част от неговия инструмент IronDefense NDR. Тази функция подобрява видимостта в пейзажа на заплахите, като същевременно повишава ефикасността на откриване във вашата мрежова среда. IronDefense работи с решението IronDome Collective Defense, за да осигури динамична видимост в реално време на заплахи, насочени към вашата верига за доставки, индустрия или регион. Той позволява усъвършенствана и ранна видимост на неизвестни киберзаплахи, които са се изплъзнали покрай защитата на традиционните решения за киберсигурност, независимо дали са локални или в облака.

4. IronDefense

IronDefense е усъвършенстваното решение на IronNet за откриване и реагиране на мрежа (NDR). Това е силно мащабируема платформа, която използва усъвършенстван поведенчески анализ за откриване на заплахи, пропуснати от традиционните защити. IronDefense е единствената NDR платформа, която позволява информация за атаки в реално време и обмен. Работи във връзка с решението за колективна отбрана на IronDome, за да осигури динамична видимост в реално време на заплахите. IronDefense също намалява фалшивите положителни резултати чрез автоматизирана корелация на предупреждения, включително откриване на злонамерен полезен товар.

Професионалисти
  • Иновативният подход за колективна защита подобрява откриването на заплахи
  • Разширеният поведенчески анализ и машинното обучение откриват неизвестни заплахи
  • Интегрира се със съществуващи инструменти за сигурност за подобряване на защитите
  • Интуитивният интерфейс и инструментите за разследване повишават продуктивността на анализатора
Против
  • Поглъщането на огромни обеми данни е необходимо, за да се увеличи максимално стойността от напредналите анализи

8. Cylance

Cylance - Киберсигурност на Blackberry

Cylance, дъщерно дружество на BlackBerry, е важен играч в областта на корпоративната киберсигурност. Базирана в Ървайн, Калифорния, компанията е известна с иновативния си подход към откриването и предотвратяването на кибер заплахи. Cylance изгради най-голямата нативна AI платформа в индустрията, която сега захранва набор от корпоративни решения откриване и реакция на крайна точка (EDR) до интелигентна антивирусна програма за потребители и OEM решения.

Инструментите за сигурност на компанията, управлявани от изкуствен интелект, са предназначени за проактивно откриване и предотвратяване на кибератаки, предлагайки стабилна защита срещу все по-сложните заплахи, пред които са изправени съвременните бизнеси.

Какво прави Cylance?

Cylance предоставя цялостен набор от инструменти за сигурност на AI, предназначени да защитават крайните точки от кибер заплахи. Неговият водещ продукт, CylanceENDPOINT, е самозащитаваща се, оперативно ефективна платформа за защита на крайни точки, която опростява разследването и реакцията. Той използва усъвършенстван AI за откриване на заплахи, преди да причинят щети, предлагайки мощна защита за широк набор от устройства, включително Windows, Mac, Linux, Android и iOS.

Решенията на Cylance не се ограничават само до защита на крайни точки; те също така включват услуги за разузнаване на заплахи, предоставящи експертно изработени и персонализирани разузнавателни данни за кибер заплахи, подходящи за вашата организация. Нейните продукти са признати с многобройни индустриални награди, отразяващи тяхната ефективност и високото уважение, което им се отдава.

Основни характеристики на Cylance

1. Откриване на поведението на файла и поставяне под карантина на злонамерени файлове

Поддържаните от AI инструменти за сигурност на Cylance са проектирани да откриват и поставят под карантина опасни и необичайни файлове. Системата групира предупреждения за заплахи, като използва оценка на Cylance за заплахата, опростявайки действия като автоматично добавяне на опасни и необичайни файлове към карантинен списък. Тази функция помага да се предотврати разпространението на злонамерен софтуер и други кибер заплахи в мрежата на организацията.

2. Блокирайте заплахи от USB устройства за съхранение

Cylance предоставя функция, известна като Device Control, която защитава устройствата чрез контролиране на USB устройства за масово съхранение, свързващи се с устройства в организацията. Когато е активиран, той може да разреши пълен достъп, само за четене или да блокира USB устройства за масово съхранение, като USB флаш устройства, външни твърди дискове и смартфони. Тази функция е от решаващо значение за предотвратяване на неоторизиран трансфер на данни и потенциални инфекции със зловреден софтуер от външни устройства за съхранение.

3. Защита срещу експлойти на паметта

Функцията за защита на паметта на Cylance сканира и наблюдава работещите процеси, за да защити устройствата от зловреден софтуер, който се опитва да се възползва от уязвимостите на софтуера. Ако дадено приложение се опита да извика процес за нарушение на паметта, агентът ще блокира извикването на процеса, осигурявайки допълнителен слой на сигурност срещу сложни кибер заплахи.

4. Откриване на неактивни устройства

Функцията за управление на жизнения цикъл на устройството на Cylance позволява на администраторите да определят броя дни (7 до 180), през които дадено устройство трябва да бъде неактивно, преди автоматично да бъде маркирано като такова. Тази функция помага при управлението на жизнения цикъл на устройствата в организацията, като гарантира, че неизползваните или изоставени устройства не представляват риск за сигурността.

5. Защитете виртуалните машини

Инструментите за защита на AI на Cylance също са предназначени за защита на виртуални машини. Възможностите на системата за откриване и реагиране на заплахи, управлявани от AI, могат да бъдат приложени към виртуални среди, осигурявайки същото ниво на защита като физическите устройства. Това е особено важно за организации, които разчитат на виртуализация за своята ИТ инфраструктура.

Професионалисти
  • Разширено откриване и предотвратяване на заплахи, управлявано от AI
  • Лек клиент с минимално използване на системни ресурси
  • Широка съвместимост на операционната система
  • Автономно групиране и приоритизиране на предупреждения
  • Разширени възможности за защита от заплахи с CylanceOPTICS и CylanceGATEWAY
Против
  • Може би ограничаващо, ако не е правилно настроено
  • Ограничено до базирано на AI откриване, липсват традиционни методи, базирани на сигнатура
  • Може да изисква допълнителна конфигурация за оптимална производителност

9. Балбикс

Балбикс

Balbix е новаторско решение за сигурност, базирано на изкуствен интелект, което предоставя на организациите несравнима видимост в тяхната повърхност за атака и уязвимости в сигурността. Той използва специализирани AI алгоритми за непрекъснат анализ над 100 милиарда сигнала в корпоративната ИТ среда за откриване на активи, идентифициране на уязвимости, моделиране на риска от пробив и прогнозиране на кибератаки.

Balbix консолидира и корелира данни от съществуващи инструменти за сигурност и ИТ, за да изгради единен изглед на позицията на киберриска. Той количествено определя вероятността от пробив и потенциалното въздействие върху бизнеса на ниво актив, за да даде възможност за вземане на решения, базирани на риска. Платформата предписва приоритетни действия за отстраняване на проблеми и намаляване на риска.

Той също така позволява CISO да демонстрира ефективността на програмите за сигурност и инвестициите на бордове и ръководители, използвайки показатели за финансов риск. С интуитивен потребителски интерфейс и лесно внедряване, Balbix ускорява ефективността на екипите по сигурността с 10 пъти. Водещи глобални предприятия като Mastercard, Panasonic Avionics и Par Pacific разчитат на Balbix като мозък на своите операции по киберсигурност.

Какво прави Балбикс?

Balbix служи като мултипликатор на силата за екипите по сигурността чрез автоматизиране на ръчни процеси. Ключовите възможности включват автоматично и непрекъснато откриване на всички активи в локални, мулти-облачни и хибридни среди. Той поглъща и корелира данни от съществуващи инструменти за сигурност и ИТ, за да изгради единен изглед на позицията на киберриска. Специализирани AI алгоритми предвиждат вероятност за пробив на ниво актив въз основа на уязвимости, заплахи и критичност на бизнеса.

Освен това Balbix определя количествено излагането на кибер риск в парично изражение, използвайки рамката FAIR, за да даде възможност за вземане на решения, базирани на риска. Той също така предписва действия за смекчаване, съобразени с технологичния стек на организацията, за да се намали рискът. С интуитивни табла за управление, Balbix позволява на екипите по сигурността да демонстрират ефективността на програмата пред ръководството, използвайки показатели за финансов риск.

Чрез обединяване на видимостта, количествено определяне на риска и предписване на приоритетни действия, Balbix трансформира позицията на сигурност в рамките на 90 дни. Той позволява на екипите да вземат решения, базирани на данни, за да намалят повърхността на атаката и излагането на риск.

Основни характеристики на Balbix

1. Пълна видимост

Balbix осигурява цялостна видимост на всички видове активи, включително BYOD, IoT, облак и активи на трети страни. Той предлага автоматично откриване и инвентаризация на всички ИТ активи, приложения и потребители, предоставяйки пълна картина на състоянието на киберсигурността на организацията.

2. Мониторинг в реално време

Платформата предлага непрекъснато наблюдение в реално време на всички активи във всички вектори на атака. Тази функция позволява на организациите да изпреварват потенциалните заплахи и уязвимости, осигурявайки проактивен подход към киберсигурността.

3. Анализ, базиран на AI

Balbix използва специализирани AI алгоритми, за да анализира повърхността на корпоративната атака и да предвиди вероятни сценарии за пробив. Той предоставя набор от приоритетни действия, които организациите могат да предприемат, за да трансформират позицията си по отношение на киберсигурността, правейки екипите по сигурността по-ефективни.

4. Управление на уязвимостта, базирано на риска

Платформата на Balbix предоставя списък с приоритети от действия за сигурност, базирани на цялостна оценка на бизнес риска. Той предписва корекции за справяне с уязвимостите и намаляване на риска, като помага на организациите да съсредоточат усилията си за коригиране на най-големите рискове.

Професионалисти
  • Обединява видимостта на всички инструменти за сигурност с централизирано поглъщане на данни и корелация
  • Намалява повърхността на атаката и излагането на риск с помощта на възможности за предсказуем AI
  • Определя количествено кибер рисковете във финансово отношение, за да докладва ефективността на ръководителите
  • Дава приоритет на уязвимостите с най-висок риск за корекции, съобразени с критичността на бизнеса
  • Свързва уязвимостите със заплахите за анализ на риска, базиран на вероятности
  • Значително ускорява управлението на уязвимостите и намаляването на риска
Против
  • Изисква разполагане на мрежови сензори за максимална видимост
  • AI моделите се нуждаят от достатъчно данни, за да правят точни прогнози
  • Необходим е специален персонал за конфигуриране на конектори и настройка на алгоритми
  • Липсва естествена оркестрация и възможности за автоматизация

10. CyberRiskAI

CyberRiskAI

CyberRiskAI е най-съвременен инструмент за оценка и одит на риска за киберсигурността, задвижван от изкуствен интелект (AI). Той предоставя на бизнеса a бързо, точно и достъпно услуга за идентифициране и смекчаване на техните рискове за киберсигурността. Този софтуер за сигурност на AI е снабден с шаблони за интервю и контролни списъци за рационализиране на процеса на оценяване, което го прави уникално и ефективно решение в индустрията с инструменти за сигурност на AI.

С CyberRiskAI компаниите могат да започнат своето пътуване за одит на киберсигурността с увереност с помощта на специализирани работни книги и отчети. Инструментът опростява сложния процес на оценка на риска за киберсигурността, като го прави по-достъпен и управляем.

Отнема само няколко минути, за да се регистрирате и да получите достъп до набор от рискови шаблони и инструменти, налични в различни формати като Excel, Word и PDF. Подходът на CyberRiskAI към управлението на риска в киберсигурността не е само за идентифициране на рисковете, но и за разбиране на вероятността тези рискове да се материализират и формулиране на стратегии за тяхното смекчаване.

Какво прави CyberRiskAI?

CyberRiskAI автоматизира процеса на провеждане на редовни одити на риска за киберсигурността, предоставяйки на бизнеса ценна информация за идентифициране на потенциални уязвимости, всички задвижвани от усъвършенствани AI алгоритми. Той е предназначен да подпомага бизнеса в подобряването на тяхната киберсигурност чрез предоставяне на бърза, точна и рентабилна услуга.

Платформата улеснява процеса на одит, като предлага набор от инструменти, включително адаптивни шаблони и контролни списъци, които насочват потребителите през необходимите стъпки за извършване на задълбочена оценка на техните рискове за киберсигурността. Услугата завършва с генерирането на подробен доклад за оценка на риска за киберсигурността, който се основава на установени стандарти като NIST или ISO 27001. Този доклад предоставя на бизнеса ясно разбиране за техните уязвимости в киберсигурността, вероятността от възникване на тези рискове и приложими препоръки за намаляване на риска.

Оценките, управлявани от AI на CyberRiskAI, помагат на организациите да приоритизират своите усилия за сигурност, като по този начин им позволяват да защитават по-добре своите чувствителни данни и да изградят доверие с клиентите и партньорите си.

Основни характеристики на CyberRiskAI

1. Оценки на риска, базирани на AI

CyberRiskAI използва силата на изкуствения интелект за извършване на цялостни оценки на риска. Алгоритмите на AI анализират огромен набор от точки с данни, за да идентифицират потенциални уязвимости и заплахи. Този подход, управляван от изкуствен интелект, осигурява високо ниво на точност и бързина, позволявайки на бизнеса бързо да разбере състоянието си на киберсигурност и да предприеме необходимите действия за смекчаване на идентифицираните рискове.

2. Работни книги за съответствие

CyberRiskAI предоставя специализирани работни книги за съответствие с NIST 800-171 и ISO/IEC 27001. Тези работни книги насочват бизнеса през процеса на постигане на съответствие с тези световно признати стандарти за киберсигурност. Те включват подробни инструкции, контролни списъци и шаблони, което улеснява бизнеса да разбере и изпълни изискванията на тези стандарти.

3. Лесен за употреба интерфейс

Платформата разполага с удобен за потребителя интерфейс, който опростява процеса на извършване на оценки на риска за киберсигурността. Тя позволява на потребителите лесно да навигират през различните функции и инструменти, което прави платформата достъпна за фирми от всякакъв размер и технически възможности. Тази лекота на използване гарантира, че фирмите могат ефективно да използват платформата, за да подобрят позицията си на киберсигурност.

4. Персонализируеми шаблони и контролни списъци

CyberRiskAI предлага адаптивни шаблони и контролни списъци, които насочват бизнеса през процеса на извършване на задълбочена оценка на риска за киберсигурността. Тези инструменти осигуряват последователност в процеса на оценка и помагат на бизнеса да идентифицира всички потенциални уязвимости. Шаблоните и контролните списъци могат да бъдат пригодени, за да отговорят на уникалните нужди на всеки бизнес, осигурявайки цялостна и подходяща оценка.

5. Непрекъсната оценка на риска

Платформата осигурява непрекъсната оценка на риска, като гарантира, че бизнесът може да поддържа актуално разбиране за своите рискове за киберсигурността. Тази функция е от решаващо значение в бързо развиващия се пейзаж на кибернетични заплахи, където по всяко време могат да се появят нови уязвимости. Предоставяйки непрекъсната оценка на риска, CyberRiskAI позволява на бизнеса бързо да реагира на възникващи заплахи и да подобри защитите си в киберсигурността.

Професионалисти
  • Осигурява бързи, точни и достъпни оценки на риска за киберсигурността
  • Използва световно признатата рамка за одит на киберсигурността на NIST
  • Предлага автоматизирани тримесечни одити, осигуряващи актуални оценки
  • Изготвя цялостни доклади за оценка на риска
  • Използва базиран на AI анализ за точни прозрения
Против
  • Автоматизираният характер на инструмента може да не улови всички нюанси на специфичния рисков профил на компанията
  • Фокусът на инструмента върху NIST и ISO 27001 може да не покрива всички нужди за съответствие за предприятия, работещи съгласно различни разпоредби
  • Инструментът може да не се интегрира безпроблемно с други инструменти за киберсигурност

11. Дълбок инстинкт

Дълбок инстинкт

Deep Instinct е пионерска компания за киберсигурност, която използва силата на дълбокото обучение, усъвършенствано подмножество от изкуствен интелект (AI), за да предостави цялостни решения за сигурност. Основан на предпоставката, че задълбоченото обучение може да революционизира киберсигурността, Deep Instinct разработи уникален, на първо място превенция подход за борба с кибер заплахите.

Рамката за дълбоко обучение на компанията, създадена изключително за киберсигурност, е проектирана да предсказва и предотвратява известни, неизвестни и заплахи от нулев ден с несравнима скорост и точност.

с над $ 100 милиона при финансиране от водещи инвеститори като Millennium New Horizons и NVIDIA, Deep Instinct се ръководи от опитен екип, включително главен изпълнителен директор Лейн Бес, бивш главен изпълнителен директор на Palo Alto Networks. Deep Instinct използва уникален подход на първо място за превенция за спиране на атаки на ransomware, зловреден софтуер и други кибератаки, преди да се случат.

Какво прави Deep Instinct?

Deep Instinct предоставя многопластово решение за сигурност, което разширява възможностите на киберсигурността. Той използва рамка за дълбоко обучение за проактивно и предсказуемо осигуряване на крайни точки, сървъри и мобилни устройства. Уникалната рамка за дълбоко обучение (DL) на компанията, известна като Deep Instinct Prevention Platform, е предназначена да спре рансъмуер, известни и неизвестни заплахи и зловреден софтуер от достигане до данни и изпълнение в средата.

Платформата Deep Instinct работи, като анализира файлове и мрежов трафик, за да предвиди и предотврати както известни, така и невиждани досега заплахи в реално време. Той може да класифицира заплахи за по-малко от 20 милисекунди с над 99% точност и по-малко от 0.1% фалшиво положителен процент. Това му позволява да спре ransomware и злонамерен софтуер преди криптиране или повреда.

Deep Instinct не изисква актуализации или свързаност, за да осигури автономна превенция офлайн, използвайки модели за дълбоко обучение. Той безпроблемно се интегрира със съществуващи стекове за сигурност като SIEM и SOAR. Платформата Deep Instinct осигурява видимост с табла за управление и отчети за екипите по сигурността.

Основни характеристики на Deep Instinct

1. Проактивна превенция

Функцията за проактивна превенция на Deep Instinct е предназначена да спира заплахи, преди да проникнат в системата. Той използва рамка за дълбоко обучение, за да предвиди и предотврати неизвестен зловреден софтуер и заплахи от нулевия ден. Тази функция се захранва от уникалната DL рамка на Deep Instinct, която се интегрира безпроблемно в различни среди, осигурявайки несравнима ефикасност, точност и мащабируемост. Това позволява на Deep Instinct да спре ransomware, злонамерен софтуер, експлойти, атаки без файлове, оръжейни документи и инжектирани заплахи, преди да възникнат щети или криптиране

2. Автоматизиран статичен анализ

Автоматизираният статичен анализ на Deep Instinct се основава на необработени данни, което позволява широка защита срещу кибератаки срещу най-голямо разнообразие от заплахи и типове файлове без човешка намеса. Тази функция намалява фалшивите положителни резултати, повишава ефективността на екипа по сигурността и осигурява почти перфектни нива на откриване.

3. Широка защита

Платформата Deep Instinct осигурява широка защита в крайни точки, сървъри, облачни натоварвания, мобилни устройства, мрежи, файлове и уеб трафик. Той поддържа защита на Windows, macOS, Linux, Android, iOS, ChromeOS и други операционни системи. Лекият агент Deep Instinct може бързо да се внедри на всяко устройство или работно натоварване, за да осигури разширено предотвратяване на заплахи с минимално въздействие върху производителността.

4. Автономна работа

Ключово предимство на Deep Instinct е, че не изисква никакви актуализации, облачна свързаност или човешки интелект за предотвратяване на заплахи в реално време. Моделите за задълбочено обучение осигуряват офлайн автономна превенция на заплахи, използвайки възможности за прогнозиране. Това позволява на Deep Instinct да спира заплахи навсякъде, дори на системи с въздушна междина без достъп до интернет. Моделите изискват само редки актуализации, за да поддържат оптимална ефикасност.

5. Безпроблемна интеграция

Deep Instinct се интегрира със съществуващи стекове за сигурност като SIEM, SOAR, пясъчници и системи за билети чрез API и syslog. Това позволява работните потоци за автоматизация, оркестрация, откриване, разследване и реакция да функционират безпроблемно с Deep Instinct, осигуряващ слоя за предсказуема превенция. Платформата предоставя табла за управление, предупреждения и отчети, за да даде на екипите по сигурността видимост за предотвратените заплахи.

Професионалисти
  • Предотвратява > 99% на известни и неизвестни заплахи с най-добра в класа си точност
  • Спира заплахите в реално време в <20 милисекунди преди всяка повреда
  • По-малко от 0.1% фалшиви положителни резултати в сравнение с конкурентни решения
  • Лесно внедряване на решения, базирани или без агенти
  • Значително намалява сигналите и спестява време на екипа по сигурността
Против
  • В момента липсват усъвършенствани възможности за разследване извън превенцията
  • Изисква известна интеграция на стека за сигурност за автоматизиран отговор

12. Тесиан

Тесиан

Tessian е авангардна компания за услуги за сигурност с изкуствен интелект, която си създаде ниша в областта на инструментите за сигурност с изкуствен интелект. Основан с мисията да защити човешкия слой в организациите, Tessian използва машинно обучение и изкуствен интелект за защита срещу напреднали заплахи и загуба на данни чрез имейл.

Иновативният подход на Tessian се фокусира върху разбирането на човешкото поведение превантивно идентифициране и смекчаване потенциални инциденти със сигурността. Тази ориентирана към човека стратегия е отклонение от традиционните мерки за сигурност, базирани на правила, позиционира Tessian като пионер в интелигентните, адаптивни решения за сигурност на имейлите.

Какво прави Тесиан?

Платформата на Tessian е крепост срещу многостранните заплахи, пред които са изправени съвременните предприятия в техните имейл среди. Чрез безпроблемно интегриране с доставчици на имейл като Microsoft 365 и Google Workspace чрез естествени API интеграции, Tessian се внедрява за минути, предлагайки незабавна защита, без да прекъсва работния процес на крайните потребители.

Управляваният от AI двигател на платформата анализира мрежови данни за поведението, съдържанието и заплахите, за да открие и предотврати широк набор от имейл атаки, включително фишинг атаки, вътрешни атаки, компрометиране на бизнес имейли (BEC) и поглъщане на акаунти (ATO).

Ансамбълът от модели за машинно обучение на Tessian, включително задълбочено обучение, обработка на естествен език и откриване на аномалии, научава индивидуални комуникационни модели и поведение при обработка на данни. Това позволява на системата да идентифицира аномалии и да се намесва с обучение в реално време, в момента, за да образова потребителите за потенциални заплахи.

Резултатът е по-интелигентна защита срещу фишинг, по-силна защита на данните и по-бърза реакция при инциденти, като същевременно насърчава културата на осъзнаване на сигурността в организацията.

Основни характеристики на Tessian

1. Защитникът на Тесиан

Tessian Defender е функция, базирана на AI, която автоматично предпазва организациите от сложни имейл заплахи или злонамерени дейности, които традиционните мерки за сигурност може да пропуснат. Той използва машинно обучение, за да разбере нормалните комуникационни модели и може да открие аномалии, които сигнализират за потенциални заплахи, като фишинг или други целеви атаки.

2. Tessian Enforcer

Tessian Enforcer се справя с проблема с извличането на данни чрез наблюдение за необичайно движение на данни или опити за изпращане на чувствителна информация извън мрежата на компанията. Той предупреждава потребителите и екипите по сигурността за подозрителни дейности, като помага за предотвратяване на пробиви на данни, преди те да се появят.

3. Тесиан Гардиън

Tessian Guardian е предназначен да предотврати случайна загуба на данни поради неправилно насочени имейли. Чрез анализиране на съдържанието на имейла и подробностите за получателя, той може да предупреждава потребителите, когато са на път да изпратят чувствителна информация на грешния човек, като по този начин предотвратява потенциално изтичане на данни.

4. Тесиански конструктор

Tessian Constructor позволява персонализиране на функциите за сигурност, за да отговарят на специфични организационни нужди. Той осигурява гъвкавост за изграждане и прилагане на политики, които са съобразени с уникалните рискове и изисквания за съответствие на бизнеса.

5. Tessian Human Layer Security Intelligence

Тази функция предоставя на лидерите по сигурността представа за рисковете на човешкия слой, позволявайки проактивни стратегии за намаляване на риска. Той предлага подробен анализ и докладване на инциденти със сигурността, като помага на организациите да разберат и подобрят своята позиция на сигурност с течение на времето.

Професионалисти
  • Лесно и бързо внедряване с доставчици на имейл чрез API
  • Не изисква нулева конфигурация или правила
  • Спира разширени заплахи, пропуснати от наследени инструменти
  • Предотвратява случайна загуба на данни от неправилно насочени имейли
  • Осигурява интелигентно обучение на служителите в момента
  • Значително намалява фалшивите положителни резултати
  • Лесен за използване набор от инструменти за реакция при инциденти за администратори
Против
  • В момента се фокусира само върху сигурността на имейлите
  • Ограничена собствена DLP функционалност
  • Липсват възможности за архивиране и електронно откриване
  • Няма функции за криптиране на имейл

13. тълпа Strike

тълпа Strike

CrowdStrike осигурява доставена от облака защита на крайната точка, защита на натоварването в облака, защита на самоличността и решения за защита на данните. Основана през 2011, CrowdStrike е пионер в използването на облачна технология и изкуствен интелект за спиране на пробиви. Неговият водещ продукт е платформата CrowdStrike Falcon, която използва индикатори в реално време за атаки, разузнаване на заплахи и обогатена телеметрия от крайни точки, за да осигури антивирус от следващо поколение, откриване и реакция на крайни точки (EDR), управлявано търсене на заплахи, ИТ хигиена, управление на уязвимости и услуги за разузнаване на заплахи.

Със своята облачна архитектура, платформата CrowdStrike Falcon събира и анализира над 30 милиарда събития, свързани с крайни точки на ден от милиони сензори за непрекъснато наблюдение на заплахи. CrowdStrike обслужва клиенти в световен мащаб в различни индустрии, включително финансови услуги, здравеопазване, търговия на дребно, енергетика, правителство, производство, технологии, застраховане, транспорт, телекомуникации и сектори на образованието. Ключовите клиенти на CrowdStrike включват над 60 компании от Fortune 100.

Какво прави CrowdStrike?

CrowdStrike предоставя цялостен пакет от услуги и продукти за сигурност на AI, предназначени да защитават организациите от кибер заплахи. Предложенията на компанията обхващат набор от нужди за киберсигурност, включително сигурност на крайни точки, защита на работното натоварване в облак, защита на самоличността и разузнаване на заплахи.

В основата на услугите на CrowdStrike е платформата CrowdStrike Falcon, усъвършенствана нативна в облака платформа, която осигурява защита на крайни точки чрез един-единствен лек агент. Тази платформа е проектирана да предлага видимост в реално време и защита срещу широк спектър от кибер заплахи, включително зловреден софтуер, рансъмуер и атаки, базирани на самоличност. Той използва изкуствен интелект (AI) за откриване и предотвратяване на сложни кибератаки, използвайки машинно обучение и поведенчески анализи, за да идентифицира и блокира заплахи, преди да могат да причинят вреда.

Услугите на CrowdStrike се простират отвъд проактивните защитни механизми. Тази платформа за сигурност на AI също така предоставя отговор на инциденти и технически оценки, за да помогне на организациите да се подготвят и да реагират на кибер инциденти. Техните услуги за управлявано откриване и реагиране (MDR) предлагат 24/7 мониторинг и преследване на заплахи, като гарантират, че всички потенциални пробиви се идентифицират бързо и се ограничават.

Освен това CrowdStrike предлага специализирани услуги за различни сектори, включително здравеопазване, търговия на дребно и публичния сектор, като приспособява своите решения, за да отговори на уникалните предизвикателства и изисквания за съответствие на тези индустрии. Техните услуги се поддържат от стабилна партньорска екосистема, която включва адвокатски кантори, застрахователни компании и доставчици на управлявани услуги за сигурност (MSSP), което допълнително подобрява способността им да предоставят цялостни решения за киберсигурност.

Основни характеристики на CrowdStrike

1. Облачна нативна архитектура

CrowdStrike Falcon е изграден върху изцяло облачна архитектура, като цялата обработка на данни и анализи се извършват безпроблемно в облака. Това елиминира необходимостта от локален хардуер и софтуер, позволявайки бързо внедряване, мащабируемост и незабавно време за получаване на стойност. Облачната архитектура получава постоянен поток от данни в реално време от крайните точки, анализира ги с помощта на усъвършенствани техники като AI и машинно обучение и доставя защита обратно на крайните точки.

2. Единичен лек агент

Платформата CrowdStrike Falcon използва един-единствен интелигентен лек агент, за да предостави всичките си възможности, включително антивирус от следващо поколение, откриване и реагиране на крайни точки (EDR), управлявано преследване на заплахи, управление на уязвимости и др. Чрез консолидиране на всички тези функции в един агент, CrowdStrike е в състояние да елиминира необходимостта от множество агенти. Това опростява разгръщането и управлението на екипите по сигурността. Единният агент осигурява цялостна видимост и възможности за защита в крайните точки.

3. Разузнаване на заплахи

CrowdStrike Falcon има интегрирани възможности за разузнаване на заплахи, които му позволяват да открива нови инструменти, тактики и процедури на противника в реално време. Това помага за проактивната защита на организациите срещу нови и възникващи заплахи. Платформата Falcon обработва над 30 милиарда събития за сигурност и ги обогатява с информация от различни източници, включително частните бази данни на CrowdStrike. Това позволява дори неизвестни заплахи и уязвимости от нулевия ден да бъдат идентифицирани и спрени бързо.

4. Услуги за реагиране при инциденти

В допълнение към основните си възможности на платформата Falcon, CrowdStrike предлага водеща в индустрията реакция при инциденти, оценка на компромиса и проактивни услуги. Екипът на CrowdStrike Services се състои от опитни професионалисти по сигурността, които могат да увеличат екипа за киберсигурност на клиента, за да помогнат при подготовката, откриването, разследването и бързото отстраняване на инциденти със сигурността. Това позволява по-бързо ограничаване и възстановяване от нарушения.

Професионалисти
  • Осигурява превъзходна защита срещу напреднали заплахи и атаки от нулев ден
  • Консолидира множество продукти в една облачна платформа
  • Елиминира нуждата от локален хардуер и софтуер
  • Осигурява бързо внедряване и незабавно време за получаване на стойност
  • Позволява по-бърза реакция при инцидент и ограничаване
  • Предлага гъвкавост с различни модули и пакети
Против
  • Ограничено персонализиране в сравнение с локалните решения
  • Разширените възможности идват на първокласна цена
  • Може да изисква интеграция със съществуваща инфраструктура за сигурност

14. Sophos

Sophos

Sophos е базирана в Обединеното кралство компания за киберсигурност, основана през 1985 г., която предоставя усъвършенствани решения за ИТ сигурност на организации от всякакъв размер. Неговите ключови продукти включват защита на крайни точки, мрежова сигурност, защита на имейли, криптиране, управляван отговор на заплахи, сигурност в облака и др. Sophos сервира 500,000 организации намлява 100 милиона потребители в над 150 страни.

Sophos предлага интегрирана облачно базирана платформа, наречена Sophos Central за управление на всички свои решения за сигурност чрез един интерфейс. Неговите продукти използват водещи технологии като изкуствен интелект, дълбоко обучение и синхронизирана сигурност, за да осигурят откриване на заплахи в реално време и автоматизиран отговор. През годините Sophos получи множество индустриални награди и признание за своето иновативно продуктово портфолио. Ключовите отличителни черти на Sophos включват фокуса върху простотата, производителността и стойността, заедно с обширната партньорска екосистема.

Какво прави Sophos?

Sophos се фокусира върху предоставянето на усъвършенствани решения за киберсигурност в критични области на ИТ инфраструктурата, за да защити организациите срещу напреднали заплахи и пробиви на данни.

Неговите ключови продуктови категории включват:

  • Защита на крайната точка: Sophos Endpoint защитава крайните точки чрез усъвършенствани технологии като анти-зловреден софтуер, предотвратяване на експлойти и AI за дълбоко обучение, за да спре рансъмуер и други сложни атаки. Той предоставя възможности като EDR (откриване и реакция на крайна точка) и MTR (управляван отговор на заплаха).
  • Защита на мрежата: Решенията за мрежова сигурност на Sophos включват защитни стени от следващо поколение и SD-WAN продукти за защита на мрежовия периметър с дълбока проверка на пакети, IPS, разширена защита от заплахи и синхронизация с крайни точки.
  • Сигурност на имейл: Защитата на имейлите е от решаващо значение, като се има предвид разпространението на фишинг и компрометиране на бизнес имейли. Sophos имейл сигурността осигурява многопластова защита срещу нежелани и злонамерени имейл заплахи.
  • Облачна сигурност: Sophos Cloud Optix осигурява видимост в публичната облачна инфраструктура заедно с осигуряване на съответствие, оптимизация на сигурността и откриване на заплахи.
  • Encryption: Решенията за криптиране и контрол на устройствата на Sophos предотвратяват неоторизиран достъп до чувствителни данни чрез защита на файлове, папки, преносими носители, мобилни устройства и др.
  • Управлявани услуги: Sophos MDR (управлявано откриване и реагиране) използва разузнаване на заплахи и елитен екип от експерти, за да осигури 24/7 възможности за наблюдение, откриване, разследване и отговор, предоставени като напълно управлявана услуга.

Основни характеристики на Sophos

1. Сърцебиене на сигурността

Функцията Security Heartbeat е уникално предложение от Sophos, което свързва управлявани крайни точки със защитни стени, позволявайки споделяне в реално време на информация за здравословно състояние и заплахи. Тази синхронизация позволява активен отговор на заплахи, при който заплахите се блокират незабавно, без да са необходими ръчни правила за защитна стена. Той също така улеснява защитата от странично движение, предотвратявайки нападателите да напредват в мрежата.

2. Синхронизирано управление на приложението

Синхронизираният контрол на приложенията на Sophos осигурява несравнима видимост в мрежовите приложения, дори тези, които не са добре дефинирани в мрежата. Тази функция позволява автоматично идентифициране и управление на приложенията, подобрявайки контрола и сигурността в мрежата.

3. Защита от машинно обучение

Sophos използва своята водеща в индустрията технология за машинно обучение, захранвана от SophosLabs Intelix, за да идентифицира и блокира най-новия ransomware и неизвестни заплахи, преди да проникнат в мрежата. Този проактивен подход към откриването на заплахи е крайъгълен камък на усъвършенстваните мерки за киберсигурност на Sophos.

4. Cloud Native Security

Sophos Cloud Native Security предлага цялостно покритие на сигурността в различни среди, работни натоварвания и самоличности. Той се интегрира със SIEM и DevOps инструменти, осигурявайки централизирана видимост и приоритетни откривания за по-бърза реакция при инциденти.

5. Централно управление

Sophos предоставя централизирана платформа за управление, която опростява администрирането на политики и устройства за сигурност. Тази лекота на управление е значително предимство за организациите, които искат да рационализират своите операции по сигурността.

Професионалисти
  • Превъзходна защита срещу разширени заплахи чрез синхронизиране с крайни точки
  • Интуитивно създаване и управление на графична политика
  • Унифицирана облачно базирана платформа с широки възможности
  • Високопроизводителна защитна стена от следващо поколение с разширена проверка
  • Широк набор от функции за мрежова сигурност (IPS, пясъчна среда, контрол на уеб/приложения и т.н.)
  • Лесен за внедряване, управление и мащабиране
Против
  • Необходим е допълнителен лиценз за крайна точка, за да се активира пълната синхронизация
  • Липсва вградена поддръжка за управление на мрежово оборудване на трети страни
  • Докладването не е толкова обширно, колкото при някои конкуренти

15. Dataminr

Dataminr

Dataminr се откроява като водеща компания за изкуствен интелект, световно призната със своите модерни технологии, които предоставят ранни предупреждения на събития със силно въздействие и възникващи рискове. С широка клиентела над страните 100, Dataminr се утвърди като критичен инструмент за организации, които се стремят да изпреварят потенциалните заплахи.

Впечатляващо, Dataminr разработи водеща AI платформа, която анализира данни от над 800,000 XNUMX публични източници на данни в над 100 езици за идентифициране на възникващи рискове и събития в реално време. Dataminr обслужва клиенти от публичния и частния сектор, включително новинарски организации, корпорации, държавни агенции и организации с нестопанска цел.

Неговите продукти включват Dataminr Pulse за корпоративна сигурност и управление на риска, First Alert за публичен сектор и реагиране при извънредни ситуации и новинарски сигнали за журналисти. Впечатляващият растеж на Dataminr се отразява в статута му на една от най-добрите частни технологични фирми за изкуствен интелект в Ню Йорк. По-специално през 2022 г. той се повиши 475 милиона долара във финансирането на a 4.1 млрд. долара остойностяване.

Какво прави Dataminr?

На високо ниво Dataminr използва AI, за да трансформира данни с отворен код в известия в реално време, за да помогне на организациите да откриват, разбират и реагират на рискове или събития по-бързо. По-конкретно, Dataminr поглъща и анализира над 799,999 XNUMX публични източника на данни, включително социални медии, новинарски уебсайтове, блогове, публични набори от данни и др.

Той прилага обработка на естествен език, невронни мрежи, компютърно зрение и други AI техники за идентифициране на сигнали, които могат да показват възникващо събитие или риск. След като бъде открит риск или събитие, Dataminr изпраща предупреждения в реално време до своите клиенти. Тези сигнали съдържат контекстуална информация, за да помогнат на клиентите да оценят достоверността и потенциалното въздействие на събитието. Dataminr също така предоставя съвместни AI инструменти за управление на отговорите. Това включва функции като геовизуализации, работни потоци за стандартизиране на планове за реакция в екипи, известия за безопасност на служителите и др.

Основни характеристики на Dataminr

1. Сигнали в реално време

Предупрежденията в реално време на Dataminr са крайъгълна функция, предоставяща на потребителите незабавни известия за критични събития, докато те се развиват. Тази възможност позволява на организациите да реагират бързо, гарантирайки, че винаги са една крачка пред потенциалните рискове. Способността на платформата да филтрира неподходяща информация гарантира, че клиентите получават само най-подходящите сигнали, което им позволява да се съсредоточат върху това, което наистина има значение.

2. Откриване на ранно предупреждение

AI и алгоритмите за машинно обучение, използвани от Dataminr, анализират милиарди точки от данни, за да открият ранни предупредителни сигнали. Тази усъвършенствана технология превежда съдържание на над 100 езика, осигурявайки цялостно покритие и значително времево предимство за потребителите, когато реагират на кризи.

3. Мултимодална AI Fusion

Мултимодалното AI сливане на Dataminr е уникална функция, която свързва данни от различни източници, включително текст, изображение, видео, звук и машинно генерирани сензорни данни. Този подход позволява по-нюансирано и цялостно разбиране на събитията, подобрявайки възможностите на платформата за откриване.

4. Интеграция със SIEM, SOAR и TIP

Dataminr Pulse се интегрира безпроблемно с водещи решения за управление на информация за сигурността и събития (SIEM), оркестрация на сигурността, автоматизация и реакция (SOAR) и платформа за разузнаване на заплахи (TIP). Тази интеграция рационализира процеса на управление на кибернетични заплахи и позволява по-бързо откриване и смекчаване на рисковете.

5. Цялостно управление на риска

Dataminr предлага цялостно решение за управление на риска, което позволява на екипите за корпоративна сигурност да планират, управляват и реагират на рискове и събития на едно място. Този холистичен подход опростява сложната задача за навигиране в динамичния пейзаж на риска, пред който са изправени фирмите днес.

Професионалисти
  • Осигурява много ранно предупреждение за възникващи събития и рискове
  • Висока степен на точност и контекст в сигналите
  • Лесна интеграция в съществуващи работни процеси за сигурност и ИТ
  • Удобен за потребителя интерфейс и отлична поддръжка на клиенти
Против
  • Източниците на данни понякога може да нямат достоверност или потвърждение
  • Възможност за фалшиви положителни резултати или неточни сигнали

Предизвикателства и решения при внедряването на AI инструмент за сигурност

Пътят към пълното осъзнаване на силата на ИИ за подобрена киберсигурност е постлан с препятствия. Въпреки огромните предимства, интегрирането на тези иновативни инструменти извежда на повърхността трудни въпроси относно умения, сигурност, пристрастия и др.

Нека се потопим дълбоко в някои предизвикателства при внедряването на AI инструменти за сигурност и решения, за да приложим ефективно тези мощни AI инструменти:

Предизвикателства при внедряването на AI инструменти за сигурност

1. Липса на квалифициран персонал – Управлението и поддържането на AI системи изисква учени по данни, ML инженери и други технически специалисти. Много компании се сблъскват с недостиг на квалифициран персонал, който да поддържа AI инструменти за сигурност.

2. Трудности при интегрирането – Наследената инфраструктура за сигурност, сложните мрежи и изолираните данни затрудняват свързването на нови AI инструменти. Често са необходими обширни персонализации и професионални услуги.

3. Обосновка на разходите – Високите предварителни разходи за платформите за изкуствен интелект могат да бъдат трудни за оправдаване, особено когато ползите първоначално са несигурни. Доказването на възвръщаемост на инвестицията е от решаващо значение за широкото приемане.

4. Пристрастия и етика – Моделите на ИИ могат да поддържат пристрастия или да вземат несправедливи решения, освен ако не бъдат правилно наблюдавани. Строгият надзор е от съществено значение, но добавя допълнителни разходи.

5. Податливост на атаки – Като всеки софтуер, AI инструментите имат уязвимости, които хакерите могат да използват, за да извличат данни или да манипулират модели. Осигуряването на AI е изключително предизвикателство.

6. Рискове за съответствие – Строгите разпоредби относно поверителността на данните, локализацията и прозрачността на алгоритмите създават потенциални проблеми със съответствието при глобалното внедряване на AI.

Решения за успешни внедрявания на AI сигурност

Ето най-добрите практики, които организациите могат да следват, за да преодолеят бариерите:

  • Започнете с малко, съсредоточете се върху случаи на употреба с висок риск, за да демонстрирате ползите
  • Извършете задълбочени тестове за точност и здравина преди пълното пускане в производство
  • Използвайте силно криптиране на данни, контрол на достъпа и наблюдение на киберсигурността
  • Разработете строги процедури за управление на модела и следете за пристрастия
  • Насърчавайте вътрешното развитие на уменията и предоставяйте обширно обучение за AI/ML
  • Работете в тясно сътрудничество с доставчиците, за да осигурите безпроблемна интеграция със съществуващите системи
  • Поддържайте механизми за човешки надзор и одит за вземане на решения с ИИ

С внимателно планиране, стабилни предпазни мерки за сигурност и акцент върху етиката, компаниите могат да преодолеят препятствията, свързани с използването на AI инструменти за подобрено откриване на заплахи и реакция.

Казуси от AI инструменти за сигурност в действие

Чрез завладяващи казуси, демонстриращи способността на решенията за сигурност на AI да укрепват защитите и да надминават заплахите, трансформиращото въздействие в реалния свят на инструменти за сигурност на AI като Darktrace, Cylance и CrowdStrike е очевидно, което позволява на организациите да откриват и предотвратяват сложни кибератаки.

На Darktrace Самообучаващ се AI автономно забелязва фини аномалии в облак, мрежа, имейл и крайни точки, улавяне на заплахи от нулевия ден рано. Неговата платформа за киберотбрана е внедрена от над 7,400 организации в световен мащаб. Например, Darktrace даде възможност на интелигентния град Лас Вегас да промени фундаментално позицията си на сигурност, като осигури 24/7 наблюдение на заплахите, намали времето за сортиране на инциденти и позволи на екипа по сигурността да се съсредоточи върху работата на по-високо ниво.

SSP Worldwide прие BlackBerry Cylance, който използва изкуствен интелект за предотвратяване на атаки, преди да настъпи повреда, за да защити наследените и онлайн системи, предотвратявайки до 99.4% на напреднали заплахи без разрушителни фалшиви положителни резултати.

Друг казус от реалния свят показва способността на платформата CrowdStrike Falcon като щата Уайоминг и над 20,000 организации по целия свят разчитат на CrowdStrike за защита срещу днешните сложни заплахи. Платформата CrowdStrike Falcon използва AI и машинно обучение за следващо поколение защита и реакция на крайни точки. Забележимо е, че CrowdStrike Falcon откри и спря атаката на веригата за доставки на SolarWinds 2020 в рамките на 60 минути след стартирането ѝ.

Тези казуси от реалния свят демонстрират силата и потенциала на AI за подобряване на мерките за киберсигурност. Чрез използването на AI организациите могат да гарантират, че техните цифрови активи и операции остават сигурни.

Често задавани въпроси, свързани с AI инструменти за сигурност

Какви са предимствата на инструментите за сигурност на AI?

Основните предимства включват по-бързо и по-точно откриване на заплахи, повишена ефективност чрез автоматизация на сигурността, непрекъснато обучение и адаптиране и мащабируемост за справяне с нарастващи източници на данни.

Какви видове AI инструменти за сигурност са налични?

Основните типове включват откриване и отговор на крайни точки, откриване и отговор на мрежа, анализ на поведението на потребителите и обектите, информация за сигурността и управление на събития, системи за откриване/предотвратяване на проникване и инструменти за откриване на измами.

Как AI трансформира одитите на киберсигурността?

AI автоматизира части от одитите чрез анализ на данни, осигурява видимост в инфраструктурата, открива аномалии, осигурява съответствие и предвижда бъдещи рискове.

Могат ли нападателите да използват уязвимостите в инструментите за сигурност на AI?

Да, AI системите имат уязвимости, които хакерите могат да използват, за да извличат данни, да манипулират модели и да деактивират защитите на сигурността. Осигуряването на AI е изключително предизвикателство.

AI създава ли етични рискове, свързани със сигурността и поверителността?

Да, липсата на прозрачност в начина, по който AI системите вземат решения и потенциалните пристрастия могат да доведат до несправедливи резултати, които вредят на индивиди или групи. Строгото управление е от съществено значение.

Могат ли AI инструментите за сигурност да отговарят на разпоредбите?

Въпреки че са полезни, организациите трябва да оценят рисковете от съответствие с разпоредбите относно поверителността на данните, локализацията и алгоритмичната прозрачност при внедряването на AI сигурност в световен мащаб.

Ще замени ли AI специалистите по киберсигурност?

Не. AI ще увеличи човешките способности, а не ще ги замени. Екипите по сигурността все още ще са необходими за управление на AI инструменти, интерпретиране на резултати, настройване на системи и вземане на окончателни решения.

Предлагат ли се инструменти за сигурност с AI с отворен код?

Да, инструменти като AISEC за откриване на проникване, DeepDefense за откриване на зловреден софтуер и AI Squared за фишинг използват библиотеки с отворен код като TensorFlow и PyTorch.

Как мога да започна със сигурността на AI в моята компания?

Извършете оценка на риска, за да идентифицирате пропуски, след това пилотирайте комерсиално или AI решение с отворен код в целенасочена, високорискова област, вместо да опитвате първоначално пълномащабно внедряване.

Последни думи за инструментите за сигурност на AI!

Стигнахте до края на това изчерпателно ръководство за най-добрите AI инструменти за сигурност, налични днес. Ясно е, че докато ИИ продължава бързото си развитие, се появяват нови рискове и уязвимости за сигурността. Въпреки това, с правилните инструменти, тези рискове могат да бъдат ефективно управлявани.

- 14+ AI решения за сигурност обхванатите предоставят възможности като обяснимост, тестване на устойчивостта, управление на данни и модели и непрекъснат мониторинг. Водещи опции като Darktrace, Vectra AI и SentinelOne позволяват на предприятията да внедряват надеждни и етични AI системи. Докато избирате инструменти за вашата организация, оценявайте ги по показатели като функции за управление на риска на модела, лекота на интегриране и наличност на поддръжка на клиенти.

В заключение, приоритизирането на безопасността на AI сега е от решаващо значение за отключване на иновациите, като същевременно се избягват пагубни резултати надолу по линията. Подчертаните инструменти дават силата във вашите ръце за отговорно разработване на AI.

Както се казва в известния цитат, „С голяма сила идва голяма отговорност.” Така че, останете бдителни и ви пожелаваме безопасно преминаване в нашето все по-интелигентно бъдеще.

Споделянето е загриженост:

филиал разкриванеТази публикация може да съдържа някои партньорски връзки, което означава, че може да получим комисионна, ако закупите нещо, което ние препоръчваме, без допълнително заплащане за вас (никакви!)

Подобни публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните за коментарите ви.